četrtek, 05. oktober 2017

A tetőcsomagtartó nélkülözhetetlen


Az autó tetőcsomagtartója olyan rudakból áll, amelyek az autó tetejére vannak szerelve, amire különféle kiegészítőket, a tetődobozokat és kerékpártartókat rakhatunk. Nincsenek univerzális tetőcsomagtartók, ezért igen széles választék van terítéken. Ez nem meglepő, hiszen soha nincs elég hely a mai autókban az összes poggyásznak, amit magunkkal szeretnénk vinni.

Ahhoz, hogy több helye legyen az autóban, egyre több tulajdonos használja az autó tetejét a szállításhoz, ami sokkal több helyet biztosít. Gyakran láthatunk egy doboz mellett egy kerékpárt és egy pár sílécet is az autópályán száguldó járműveken. Az autó tetőcsomagtartójának köszönhetően most már mindenét tökéletes biztonságban szállíthatja. Mindössze annyit kell tennie, hogy megvásárolja azt a modellt, amelyik megfelel az autójának, feltéve, ha nem kapott gyárilag.Valójában egyáltalán nem újdonság az autók tetején szállítani. A tető egy nagy üres felület, ami mindig rendelkezésre áll, így logikusan ideális nagyobb csomagok szállítására is. Abban az esetben, ha a szállítandó dolgok kisebbek, egyszerűen elhelyezhet egy tetőboxot. A tetősínek néhány autón eleve rajta vannak, de ha ez az ön esetében nem így van, külön kell megvásárolnia őket. Egyes gyártók a sínnel együtt árulnak tetőboxokat, síléctartót, stb. Ha egy ilyen csomagot vásárol, spórolhat is és biztos lehet benne, hogy illeszkedni fog minden tartozék.Tetőcsomagtartó készletekMivel minden autó teteje különbözik, számos készlet megtalálható. Vásárlás előtt kérdezze meg a kereskedőt, hogy melyik készlet használható az ön autója esetében. A klasszikus típusú tetőszerkezet-szerelvény, amely számos autón használható, három részből áll: az alap (fej), a rudak és a csatlakozók. A rudak és a csatlakozók a tető magasságától függően különbözően, míg a foglalat több részből (a fejből) áll, az autótól függően. A legelterjedtebb változat a 754-es fejet tartalmazza. Egyes autóknak már van gyárilag beépített rögzítési pontjuk, ezekhez a 751 vagy 753-as számú fej való. Ezek csak akkor tudják felrakni a tetőcsomagtartókat, ha az tökéletesen illeszkedik a tető magasságához. Végül vannak olyan gépkocsik is, amelyeknek állítható a tetejük, ezek egy speciális módszert igényelnek a csomagtartó felrakásához.


Minden autó tetejére lehet tetőcsomagtartót szerelni, de elengedhetetlen, hogy az autóhoz illő modellt használja. Ha azonban új autója van, győződjön meg róla, hogy a már meglévő tetőcsomagtartó megfelel-e az új járműnek. Ez nagyon fontos a biztonság szempontjából.


AlkatrészekA jelenleg elterjedt tetőcsomagtartók gyártására használt anyagok a vas és az alumínium. Az alumíniumból készültek egyre népszerűbbek. Ennek az az oka, hogy sokkal könnyebbek, ugyanakkor ugyanolyan kapacitással rendelkeznek, mint a vasból készültek. Az ilyen rudak akár 100 kg terhelést is képesek viselni probléma nélkül, ami bőven elég. Ezen kívül az alumínium minden időjárási viszontagságnak ellenál, ezért túl alacsony vagy magas hőmérséklet esetén sem esik baja. Egyes modellek gumival is be vannak vonva, így az elhelyezett elemek egy kicsit sem csúszkálnak.
KiegészítőkA csomagtartó mellett különféle tartozékok állnak rendelkezésre, amelyek megkönnyíthetik nagyobb elemek szállítását. A könnyen felszerelhető, nagy teherbírású speciális állványokat azok számára találták ki, akik gyakran vezetnek nehéz tárgyakkal az autó tetején. Ezek a tetőcsomagtartók biztosítják, hogy minden biztonságban maradjon. A legjobb választás a legerősebb szíjak vásárlása, amik tökéletesen rögzítenek mindent a síneken. Nagyon szilárdak és rugalmasak, mégis hogy könnyedén nyúlnak, és ha erősen meghúzza őket, biztos lehet benne, hogy semmi sem fog leesni.


A gyártó kiválasztása


Ma már számos különböző tetőcsomagtartó-gyártó megtalálható. A felszerelés és a használat minőségének és egyszerűségének köszönhetően a svéd cég Thule és az olaszországi Nordrive vállalat kínálja a legjobb modelleket. Nem számít, melyik mellett dönt, biztos lehet benne, hogy minőségi tetősíneket vásárolt. Tekintettel arra, hogy mindkét cég számos egyéb tartozékot kínál, pl. tetőboxok, kerékpárhordozók és síléctartók, érdemes egyszerre megvásárolni őket. Így egy kis pénzt is megtakaríthat, miközben biztos lehet abban, hogy ezek könnyen ráilleszthetőek magára a tetőcsomagtartó sínekre. A legtöbb boxot tesztelték is, hogy biztosan akár 100 kg-os súlyt is képesek legyenek tárolni, ami elég sok igényt kielégít. Más, független vizsgálatok is bebizonyították, hogy e két vállalat modelljei minőségi anyagokból készültek és ellenállnak minden időjárási viszontagságnak. Nagyon egyszerűen felszerelhetőek, és a legtöbb esetben speciális eszközökre sincs szükség, mert mindössze annyit kell tennie, hogy csattal rögzíti őket a kijelölt helyeken. Ezenkívül egy reteszes zár is biztosítja, hogy minden jól illeszkedjen a járműhöz.

Olvassa el új cikkünket gumi autósszőnyeg.

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Tetőcsomagtartók – egy hasznos kiegészítő az autón

Egy autós vagy egy családi utazásra készülve gyakran úgy tűnhet, hogy szinte lehetetlen mindent bepakolni a csomagtartóba, amire szükségünk ...