četrtek, 14. december 2017

Kényelmes és tiszta utazás az autójában

A legegyszerűbb választás minden olyan autótulajdonosnak, aki kényelmes környezetet kíván teremteni az autójában, egy gumi autósszőnyeg. Annak ellenére, hogy többféle létezik, a gumiból és a textilből készültek a leggyakoribbak, pedig mindkét anyagnak vannak előnyei és hátrányai. A gyártók ragaszkodnak ahhoz, hogy az autótulajdonosok vegyenek egy szőnyeget a járműbe. Függetlenül attól, hogy egy vagy több személy használja az autót, az utcai szennyeződés könnyen bejuthat az utastérbe, legyen az sár a cipőtalpról vagy ételmaradék. Nem számít, milyen a szőnyeg anyaga, könnyebb tisztítani az autót, ha csak azt kell leporolni vagy lemosni.


A gumi autósszőnyeg előnyei

Amint azt korábban említettük, minden autónak rendelkeznie kéne egy szőnyeggel. Ez nem csak megkönnyíti a tisztítást, hanem extra karaktert is ad az autó belsejének. Ha egy autót szeretne vásárolni, sok cég kínál egy sor padlószőnyeget az autó részeként. Az esetek többségében a saját termékeiket használják, a saját logójukkal. A legtöbb vásárlóknak ez elég, mert nem kell külön vásárolnia. Ez eleinte jól hangozhat, de ilyen szőnyegektől nem érdemes hosszú élettartamot várni, mert ezeknek a szőnyegeknek a minősége lényegesen rosszabb. Rövid távú megoldás, amit hamar ki kell cserélni. A legtöbb esetben az autótulajdonos választhat a gumiból vagy a textilből készült padlószőnyeg között, de fontos megjegyezni, hogy a gumibetétnek sok előnye van. A legnyilvánvalóbb az, hogy könnyebb és gyorsabb a tisztítás. Míg a textil szőnyeghez porszívót kell használnia, hogy megtisztítsa a szennyeződésektől, a gumi padlószőnyeget csak ki lehet venni az autóból, és jól lerázni. Ha folyadék kerül a textilszőnyegre, a textil beszívja azt és rendkívül kellemetlen szaga lesz, amit nem fogunk tudni porszívóval eltüntetni. A gumiból készült padlószőnyegeket nedves ronggyal kell letörölni, és a folt eltűnik. Akár vízsugárral is tisztíthatja, így a gumi szőnyegei olyan tiszta állapotban marad, mint amikor megvették.

A gumi autósszőnyeg hátrányai


Sokan azt állítják, hogy az új gumi padlószőnyegek nagy hátránya, hogy kellemetlen szaguk van. Ugyanúgy, mint bármely más termék esetében, a gumiból készült szőnyegek is eltérő árkategóriákban találhatóak. Ez főleg a szintetikus gumi minőségétől függ. A legdrágább változatok a legmagasabb minőségű gumiból készülnek, amelyek nagyon rugalmasak és nem deformálódnak hosszú használat után sem. Ez a fajta gumi nem ad ki semmiféle szagot. A jó minőségű gumi padlószőnyegek ellenállnak az időjárási körülményeknek, és nem szakadnak el könnyen. Továbbá nem tartalmaznak ártalmas anyagokat, amelyek az egészségünkre károsak lehetnek. Sokak számára a gumi padlószőnyeg hátránya a színek hiánya is, hiszen többnyire fekete színben juthatunk hozzájuk. De összehasonlítva ezt az előnyeivel, ez nem egy világrengető probléma.

Könnyű megtalálni a jó szőnyeget

Ma az autó belsejébe való padlószőnyeg szinte bárhol megtalálható, szakkereskedésben, autóalkatrész boltokban, helyi benzinkutakon vagy bevásárlóközpontokban, rengeteg változatban. Ez különösen igaz a gumi padlószőnyegekre, mivel egyre nagyobb számban érhetőek el. Ha vásárol egyet, arra is figyeljen, hogy milyen alakút választ. Egy szabványos szőnyeget bármilyen gépkocsiba el lehet helyezni, míg az egyedit az jármű méreteihez kell igazítani. A legdrágább változatok a legjobb minőségű gumiból készülnek, amelyek nagyon rugalmasak és nem deformálódnak el az idő múlásával. Mondani sem kell, a tévhittel ellentétben ezek a gumik sem büdösek. Az autósszőnyegeket elsősorban 4 darabos készletekben lehet megvásárolni. Ilyen szettben általában van egy szőnyeg a vezető és az első utasüléshez, valamint két szőnyeg a hátsó ülésekhez. Néhány darabon olyan dugókat találhatunk, amelyeket csak be kell pattintani a helyükre, ha az autóban is van erre lehetőség. A gumi padlószőnyegek kiváló választás minden olyan autótulajdonos számára, aki kényelmesen és biztonságosan szeretné a volán mögötti órákat eltölteni. Könnyen megtisztítható, és ha gondosan kiválasztják, szem előtt tartva a minőséget, akkor ez egy csodálatos kiegészítő lehet az autójában hosszú ideig.

További információ méretpontos árnyékolók.

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Autós sítartó: fontos része az autóknak

Az autós sítartó a gépkocsik tetejére rögzített rudakból áll. A rudakat nagy és súlyos tárgyak, például sílécek, kerékpárok, kajakok, kenuk,...