četrtek, 19. julij 2018

Tetőcsomagtartók – egy hasznos kiegészítő az autón

Egy autós vagy egy családi utazásra készülve gyakran úgy tűnhet, hogy szinte lehetetlen mindent bepakolni a csomagtartóba, amire szükségünk lehet. Egy tetőcsomagtartó kiváló megoldás olyan dolgok szállítására, amik már nem fértek be hátulra. Egyre gyakrabban láthatunk olyan járműveket is, amelyekre kerékpárokat és síléceket szerelnek fel. Ez nem lenne lehetséges tetőcsomagtartó nélkül, amivel bármit könnyen fel lehet szerelni az autó tetejére. Néhányhoz már a vásárláskor adnak egyet, de a legtöbb esetben külön kell vásárolnunk egy szaküzletben és felszerelni.




Sokfajta tetőcsomagtartót találhatunk

Ha tető csomagtartót vásárol (további információ autós sítartók a cikkben Autós sítartó: fontos része az autóknak), fontos ellenőrizni, hogy az megfelelő-e az autójára. Erről könnyű meggyőződni, ha egy univerzális modellt választottunk, mert azok mindegyik autóra illeszkedni tudnak. Azonban vannak olyanok is, amelyek csak egy adott modellre szerelhetőek fel. Ha ilyet vásárol, akkor biztos lehet benne, hogy az tökéletes választás lesz, mert az általában jobban illeszkedik. Könnyen felszerelhetőek a járműre, nem igényelnek szerszámokat.



Egy hosszanti párhuzamos sínpárra kell rárakni, leszedhető újra és újra. Ez kiváló azoknak, akiknek több autójuk is van, mert így hordozhatóak és máshova is fel lehet a tetőcsomagtartót szerelni,

A vezető márkák

Manapság két vállalat dominál ezen a piacon, mindkettő termékei minőségiek és megbízhatóak. Az egyik az olasz Nordrive, a másik pedig a svéd Thule cég. A kiváló tervezésnek köszönhetően szélsőséges időjárási viszonyokkal szemben is tartósak a tetőcsomagtartók, ezért ezeknek a gyártóknak a termékeit veszi a legtöbb autótulajdonos.
A legtöbb tetőcsomagtartó maximum 100 kg hasznos terhelést bír el, ami több, mint elegendő ahhoz, hogy minden szükséges holmit bepakoljunk úgy, hogy az autó ne legyen kitéve veszélynek.

Kérjük, olvassa el a cikket a témáról a méretpontos árnyékolók.

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Autós sítartó: fontos része az autóknak

Az autós sítartó a gépkocsik tetejére rögzített rudakból áll. A rudakat nagy és súlyos tárgyak, például sílécek, kerékpárok, kajakok, kenuk,...